ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÝ TERMINOLOGICKÝ SLOVNÍK

Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do současnosti. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby oz... (více v detailu)
Jihočeský kraj
350
 Kč

Podobné inzeráty

SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU NJ–ČJ a ČJ–NJ
Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 224 stran, šitá brožovaná vazba. 1. vydání, v roce 2009 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly: LEXIKÁLNÍ, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast, ... (více v detailu)
Jihočeský kraj
290
 Kč
VÁCLAV ROŠICKÝ - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny. Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie ma... (více v detailu)
Jihočeský kraj
490
 Kč
FR. DANIELKA - VZORNÉ ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2015. Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí v... (více v detailu)
Jihočeský kraj
330
 Kč
RUDOLF ŘEHÁK - VÝROBA JEMNÉHO UZENÁŘSKÉHO ZBOŽÍ
Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup. Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2017. Nová kniha. Rudolf Řehák ve své knize vybral nejzajímavější... (více v detailu)
Jihočeský kraj
310
 Kč
TAŠL - ODBORNÁ NAUKA PRO ŘEZNÍKY / RECEPTÁŘ
Před 2 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti. Nová kniha. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba. 3. vydání obou knih, v roce 2019 vyšlo v nakladatelství OSSIS Tábor. Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí ... (více v detailu)
Jihočeský kraj
362
 Kč
NOVÁ Omáčky Bylinky a koření - Teubner - zatavená!
Před 1039 dny - Jihomoravský kraj - SBAZAR
Prodáme zcela novou, originální, nepoužívanou a originálně zabalenou knihu Omáčky Bylinky a koření od Teubnera. V lexikonových částech této rozsáhlé publikace najdete všechny základní informace o koření a bylinkách používaných v kuchyni, od anýzu a anděliky přes majoránku, pe... (více v detailu)
Jihomoravský kraj
249
 Kč
Další nabídky najdete zde: Ostatní literatura