FR. DANIELKA - VZORNÉ ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ

Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2015. Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí v... (více v detailu)
Jihočeský kraj
330
 Kč

Podobné inzeráty

VÁCLAV ROŠICKÝ - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny. Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie ma... (více v detailu)
Jihočeský kraj
490
 Kč
J. ACHRER - UČEBNÁ KNIHA UZENÁŘSTVÍ A ŘEZNICTVÍ
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2014 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbe... (více v detailu)
Jihočeský kraj
336
 Kč
ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÝ TERMINOLOGICKÝ SLOVNÍK
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do současnosti. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby oz... (více v detailu)
Jihočeský kraj
350
 Kč
J. KUBELKA - ODBORNÁ PŘÍRUČKA PRO UZENÁŘE
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Josef Kubelka sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Nová kniha. Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2020 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná prakti... (více v detailu)
Jihočeský kraj
324
 Kč
RUDOLF ŘEHÁK - VÝROBA JEMNÉHO UZENÁŘSKÉHO ZBOŽÍ
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup. Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2017. Nová kniha. Rudolf Řehák ve své knize vybral nejzajímavější... (více v detailu)
Jihočeský kraj
310
 Kč
SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU NJ–ČJ a ČJ–NJ
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 224 stran, šitá brožovaná vazba. 1. vydání, v roce 2009 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly: LEXIKÁLNÍ, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast, ... (více v detailu)
Jihočeský kraj
290
 Kč
Československé masné výrobky
Přidáno dnes - Jihočeský kraj - BAZOS
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění. Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023. Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře. Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje. V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označe... (více v detailu)
Jihočeský kraj
1 620
 Kč
Karel May - Vánoce, vydání z poč. 20 století.
Před 10 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Prodám historické vydání méně známého románu Karla Maye Vánoce. Napsán byl koncem 19. století, vydán u nás poprvé počátkem 20. stolet... (více v detailu)
Středočeský kraj
220
 Kč
Další nabídky najdete zde: Ostatní literatura