J. ACHRER - UČEBNÁ KNIHA UZENÁŘSTVÍ A ŘEZNICTVÍ
Podobné inzeráty
FR. DANIELKA - VZORNÉ ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
Přidáno včera
- Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2015.
Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí v... (více v detailu)
Jihočeský kraj
330
Kč
VÁCLAV ROŠICKÝ - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
Přidáno včera
- Jihočeský kraj - BAZOS
Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny.
Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie ma... (více v detailu)
Jihočeský kraj
490
Kč
J. KUBELKA - ODBORNÁ PŘÍRUČKA PRO UZENÁŘE
Přidáno včera
- Jihočeský kraj - BAZOS
Josef Kubelka sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi.
Nová kniha.
Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba.
2. vydání, v roce 2020 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná prakti... (více v detailu)
Jihočeský kraj
324
Kč
Československé masné výrobky
Přidáno včera
- Jihočeský kraj - BAZOS
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označe... (více v detailu)
Jihočeský kraj
1 620
Kč
Další nabídky najdete zde:
Ostatní literatura