Hanin kufřík - Karen Levine

Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Naučná literatura , biografie a memoáry , pro děti a mládež , koncentrační tábory , židé , druhá světová válka ( 1939 1945 ) , 2. světová , holokaust , holocaust , pamět , dějiny pro děti a mládež , Osvětim , válka , perzekuce Příběh dívky, která se nevrátila. Vyprávění o moravské židovské dívce Haně Bradyové, která byla zavražděna v Osvětimi pro svůj židovský původ. V knížce se střídají kapitoly o šťastném dětství Hany a Jiřího Bradyových v Novém Městě na Moravě... (více v detailu)
Středočeský kraj
100
 Kč

Podobné inzeráty

Nová kniha
Před 2 dny - Ústecký kraj - SBAZAR
Rusovláska s Osvětimi 200 Kč Hitler stracene sochy 120 Kč ,nože 120 Kč ,1 světová válka 200 Kč ,Paměti za 500 Kč
Ústecký kraj
200
 Kč
Nejšťastnější muž na Zemi - Eddie Jaku (p)
Před 1 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Přežil Osvětim a sám sobě slíbil, že se bude každý den usmívat Světová literatura , biografie a memoáry , historie , židé , Osvětim ( koncentrační tábor ) , Buchenwald , životopis , životopisy , paměti , holokaust , holocaust , přeživší holocaustu , holokaustu , pochod smrti , perzekuce Život může být krásný, když si ho krásný uděláš. Je to na tobě. Eddie Jaku se vždy považoval primárně za Němce a až pak za Žida. Byl hrdý na svou zem. To se však změnilo v listopadu 1... (více v detailu)
Středočeský kraj
180
 Kč
V pekle plynových komor - Shlomo Venezia
Před 3 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , historie , koncentrační tábory , židé , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , přeživší holokaustu , sonderkommando , svědectví Podtitul: Svědectví přeživšího člena osvětimského sonderkommanda Až doted jsem to nikomu nevyprávěl. Je to tak tíživé a děsivé, že mluvit o tom, co jsem viděl, mi stále dělá potíže Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi jednoho z mála těch, kteří osvět... (více v detailu)
Středočeský kraj
150
 Kč
Dcera Osvětimi - Tova Friedman , Malcolm Brabant
Před 3 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , světová literatura , biografie a memoáry , válečné , Osvětim , koncentrační tábory , Auschwitz , holokaust , holocaust , přeživší holokaustu , nacismus , Birkenau Silné memoáry Tovy Friedmanové, jedné z nejmladších přeživších z Osvětimi, sledují cestu jejího dětství během holokaustu, protkanou zážitky blízké smrti v židovském ghettu i v nacistickém pracovním a koncentračním táboře. Tova Friedmanová je jednou z nejmladších, kteří se z Osvětimi dostali... (více v detailu)
Středočeský kraj
240
 Kč
Utekl jsem z Osvětimi - Rudolf Vrba
Před 2 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , příběhy , koncentrační tábory , druhá světová válka ( 1939 – 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Hlavní hrdina Walter Rosenberg (Rudolf Vrba) byl při druhém pokusu o útěk za hranice Slovenského štátu transportován do vyhlazovacího tábora v Majdanku a posléze do Osvětimi. Podstatná část knihy je tvořena líčením jeho zážitků a pozorování z táborů. Roku 1944 s jedním ze spol... (více v detailu)
Středočeský kraj
310
 Kč
V pekle plynových komor - Shlomo Venezia
Před 2 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , historie , koncentrační tábory , židé , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , přeživší holokaustu , sonderkommando , svědectví Podtitul: Svědectví přeživšího člena osvětimského sonderkommanda „Až doted’ jsem to nikomu nevyprávěl. Je to tak tíživé a děsivé, že mluvit o tom, co jsem viděl, mi stále dělá potíže…“ Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit. Shlomo Venezia se odvážil ote... (více v detailu)
Středočeský kraj
150
 Kč
Dívka v zeleném svetru - Krystyna Chiger , Daniel Paisner
Před 1 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Romány , román , válečné , biografie a memoáry , židé , židovská ghetta , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí , svět očima dítěte , přeživší holokaustu , druhá světová válka ( 1939 – 1945 ) V roce 1943 se život sto padesáti tisíc lvovských Židů pomalu naplňoval. Deportace, vraždění, vystěhování do ghett a čekání na smrt. Skupinka několika z nich se troufale pokusila nalézt úkryt v městském kanalizačním systému. Poslední z této skupinky – Krystyna Chigerová – vypráví jeden z nejniternějších a nejhrůznějších příběhů přeživších holokaustu. Dívka v zeleném svetru je sama Chigerová, která nám předkládá svědectví o čtrnácti měsících, jež se svou rodinu prožila v ... (více v detailu)
Středočeský kraj
150
 Kč
Utekl jsem z Osvětimi - Rudolf Vrba
Před 3 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , příběhy , koncentrační tábory , druhá světová válka ( 1939 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Hlavní hrdina Walter Rosenberg (Rudolf Vrba) byl při druhém pokusu o útěk za hranice Slovenského štátu transportován do vyhlazovacího tábora v Majdanku a posléze do Osvětimi. Podstatná část knihy je tvořena líčením jeho zážitků a pozorování z táborů. Roku 1944 s jedním ze spol... (více v detailu)
Středočeský kraj
310
 Kč
Nejšťastnější muž na Zemi - Eddie Jaku (p)
Přidáno včera - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Přežil Osvětim a sám sobě slíbil, že se bude každý den usmívat Světová literatura , biografie a memoáry , historie , židé , Osvětim ( koncentrační tábor ) , Buchenwald , životopis , životopisy , paměti , holokaust , holocaust , přeživší holocaustu , holokaustu , pochod smrti , perzekuce Život může být krásný, když si ho krásný uděláš. Je to na tobě. Eddie Jaku se vždy považoval primárně za Němce a až pak za Žida. Byl hrdý na svou zem. To se však změnilo v listopadu 1938, kdy ho zbili, zatkli a poslali do koncentračního tábora. Během dalších sedmi let čelil Eddie každý den nepředstavitelným hrůzám, nejdřív v Buchenwaldu, potom v Osvětimi a následně při nacistickém pochodu smrti. Přišel ... (více v detailu)
Středočeský kraj
180
 Kč
Velké osobnosti druhé světové války od W.S.Churchilla
Před 1 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Prodám knihu: Velké osobnosti druhé světové války od W.S.Churchilla, vel.-24x2... (více v detailu)
Hlavní město Praha
149
 Kč
Dívka v zeleném svetru - Krystyna Chiger , Paisner
Před 2 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Romány , román , válečné , biografie a memoáry , židé , židovská ghetta , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí , svět očima dítěte , přeživší holokaustu V roce 1943 se život sto padesáti tisíc lvovských Židů pomalu naplňoval. Deportace, vraždění, vystěhování do ghett a čekání na smrt. Skupinka několika z nich se troufale pokusila nalézt úkryt v městském kanalizačním systému. Poslední z této skupinky Krystyna Chigerová vypráví jeden z nejniternějších a nejhrů... (více v detailu)
Středočeský kraj
150
 Kč
Hana - Alena Mornštajnová
Před 1 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Román , romány , česká literatura , židé , pro ženy , rodinné vztahy , rasová diskriminace , poválečná doba , ženy v 2. světové válce , rozhlasové zpracování , osudy žen , Valmez - Valašské Meziříčí , holokaust , holocaust Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu? Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestána tím, že na rodinné oslav... (více v detailu)
Středočeský kraj
200
 Kč
Klid je síla, řek’ tatínek - Zdenka Fantlová
Před 1 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , česká literatura , koncentrační tábory , židé , Terezín ( město a pevnost ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí , přeživší holokaustu holocaustu , Protektorát Čechy a Morava ( 1939-1945 ) , perzekuce Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežil... (více v detailu)
Středočeský kraj
220
 Kč
Ernest Hemingway Sbohem Armádo
Před 2 dny - Moravskoslezský kraj - SBAZAR
Vázaná bez přebalu, pár stran lehce uvolněných, ale ještě drží a nic nechybí. Klasika. Ernest Hemingway zde popsal své válečné zkušenosti. Je to autobiografický román. Protiválečný román, ve kterém se prolínají hrůzy první světové války s tragickým příběhem lásky italského dobrovolníka a anglické ošetřovatelky. Prastaré téma tragické lásky, zasazené do rámce válečných událostí, které autor sám dobře poznal, je vyprávěno jazykem klasicky prostým i intenzivně citovým. Hrdinou příb... (více v detailu)
Moravskoslezský kraj
49
 Kč
Hana - Alena Mornštajnová
Před 2 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Román , romány , česká literatura , židé , pro ženy , rodinné vztahy , rasová diskriminace , poválečná doba , ženy v 2. světové válce , rozhlasové zpracování , osudy žen , Valmez - Valašské Meziříčí , holokaust , holocaust Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a ... (více v detailu)
Středočeský kraj
200
 Kč
Klid je síla, řek tatínek - Zdenka Fantlová
Před 2 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , česká literatura , koncentrační tábory , židé , Terezín ( město a pevnost ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí , přeživší holokaustu holocaustu , Protektorát Čechy a Morava ( 1939-1945 ) , perzekuce Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přeži... (více v detailu)
Středočeský kraj
220
 Kč
Chov zvířat,Pěstování rostlin,Slepý hodinář,Kryštof Harant
Před 2 dny - Pardubický kraj - BAZOS
Slepý hodinář, zázrak života očima evoluční biologie...1800kč Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic cesta k popravišti...1350kč Pěstování rostlin 1..1000kč Chov zvířat 1..1000kč Chov zvířat 2..650kč Chov zvířat 3...700kč Základy mechanizace 1..750kč Základy mechanizace 2..700kč Praktická cvičení z chovu zvířat 1..750kč Praktická cvičení z chovu zvířat 2..700kč Druhé království 3. - Zrada...1300kč Breviář myšlenek Jana Amose Komenského...330kč Vybrané kapitoly z dějin kultury XX. století..1000kč Ryby (2) - Kostnatí, paryby, sliznatky, ... (více v detailu)
Pardubický kraj
1
 Kč
V tajném státě - Robert McCrum
Před 1 dny - Zlínský kraj - BAZOS
Příběh ředitele tajného dokumentárního střediska, který při vysvětlování vra... (více v detailu)
Zlínský kraj
29
 Kč
Smrt je mým řemeslem - Robert Merle
Před 1 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Světová literatura , romány , válečné , koncentrační tábory , židé , druhá světová válka ( 1939 – 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , nacismus , válečné zločiny , nacisté , rozhlasové zpracování , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Román Smrt je mým řemeslem je psychologickou studií "vzorného nacisty" Langa, inspirovanou skutečnou postavou válečného zločince Rudolfa Hösse. V horizontu let 1913 až 1945 zachycuje takřka deníkovou formou proměnu "obyčejného" člověka ve zvráceného jedince, zrůdu odpovědnou za vraždění v koncentračním táboře Osvětim. Krize poválečného Německa dvacátých let minulého století, růst nacismu a fašismu, mravní krach velké části národa ... (více v detailu)
Středočeský kraj
80
 Kč
Karek Vaněk- Charašo pán, da? /Zápisky všelijakého vojáka
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
Karek Vaněk - Charašo pán, da? / Zápisky všelijakého vojáka 1914–1919 II. vydání Vydal: Karel Vaněk vlastním nákladem v Praze, mezi lety 1921 až 1924 poloplátěná pevná vazba 283 stran Stav: vzhledem k stáří dobrý stav. Některé stránky jsou po okrajích zažloutlé. Zpočátku mají stránky drobné skvrny. Tvrdé desky jsou místy ušpiněné. Zkosený hřbet má v horním okraji 2 lehké nátrhy. Vše nafoceno. O čem kniha je: stručně řečeno - cesta do hlubin rusákovy duše. Zážitky z let 1914-1919, které Karel Vaněk prožil za první světové války na ruské frontě a v zajetí. Zápisky z ruského zajetí, do kterého upadl jako příslušník c. k. Zeměbraneckého pěšího pluku č. 10 v roce 1915. Kniha nemohla vyjít jinak než autorovým vlastním nákladem, naposledy v třicátých... (více v detailu)
Hlavní město Praha
Neuvedeno
Čapek, Doyle, Sapkowski, Kafka,...
Přidáno včera - Moravskoslezský kraj - BAZOS
Krakatit Karel Čapek N Věc Makropulos K. Čapek N Matka K. Čapek N Den Trifidů John Wyndham N Osudy dobrého vojáka švejka za světové války Jaroslav Hašek N Proces Franc Kafka N Vzpomínky na Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle N Pes Baskervillský Arthur... (více v detailu)
Moravskoslezský kraj
Neuvedeno
Soudný den
Před 1 dny - Jihočeský kraj - BAZOS
Prodám knihu „Soudný den“ Kam může spět tento svět? Napsal ji Joel Levy a vydalo nakl. Metafora v Praze roku 2007. 1.vydání. Knihu budete číst se zatajeným dechem a ani mrazení v zádech neujdete. Autor knihy se zaměřil na pět základních oblastí, které by mohly zapříčinit celosvětovou kata... (více v detailu)
Jihočeský kraj
Neuvedeno
Jaroslav Foglar: Tábor smůly
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
S původním ilustracemi Karla T. Neumanna Edice: Sebrané spisy Jaroslav Foglara (11.) Autor obálky: Marko Čermák Kniha je souborem na sebe navazujících povídek z let 1927 až 1937. Veselé příběhy chlapců z Foglarova skautského oddílu (O dědečkově kufru, O táborových kamnech, Naše patálie s mravenci, Jak jsme hráli divadlo a další), doplňují vzpomínky na Foglarův dvouměsíční ozdravný pobyt ve Švýcarsku, kde byl po první světové válce s Červeným křížem (Jestřábe, vypravuj, Jedeme do Švýcar a ... (více v detailu)
Středočeský kraj
444
 Kč
Warhammer Zabíječ upírů
Před 1 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Podívejte se i na mé další nabídky :) V nikdy nekončící válce proti chaosu musí Gotrek, trolobijce hledající slavnou smrt, a jeho lidský společník Felix čelit novému strašnému nepříteli. Z temné Sylvánie povstalo z... (více v detailu)
Hlavní město Praha
400
 Kč
The Art of Star Wars: The Clone Wars
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
PLATÍ DO SMAZÁNÍ Prodám vzácnou knihu se Star Wars tématikou. Jedná se o knížku v pevné vazbě, lehce použitou a těžko sehnatelnou. Je psaná v angličtině. Na obrázku je zabalená ve folii. Popisek knihy, který mi vytvořila umělá inteligence, která to zvládne popsat lépe než já: Vizuální průvodce světem animovaného seriálu. Kniha plná konceptů, ilustra... (více v detailu)
Hlavní město Praha
Neuvedeno
Další nabídky najdete zde: Beletrie