Ernest Hemingway Sbohem Armádo

Přidáno včera - Moravskoslezský kraj - SBAZAR
Vázaná bez přebalu, pár stran lehce uvolněných, ale ještě drží a nic nechybí. Klasika. Ernest Hemingway zde popsal své válečné zkušenosti. Je to autobiografický román. Protiválečný román, ve kterém se prolínají hrůzy první světové války s tragickým příběhem lásky italského dobrovolníka a anglické ošetřovatelky. Prastaré téma tragické lásky, zasazené do rámce válečných událostí, které autor sám dobře poznal, je vyprávěno jazykem klasicky prostým i intenzivně citovým. Hrdinou příb... (více v detailu)
Moravskoslezský kraj
49
 Kč

Podobné inzeráty

Bláznův gambit - Peter Cheyney
Před 4 dny - Pardubický kraj - BAZOS
Špionážní román, odehrávající se po druhé světové válce v Bretani, pře... (více v detailu)
Pardubický kraj
30
 Kč
Daphne du Maurier- Únik
Predám knihu Daphne du Maurier- Únik za 25 Kč. Platba na český účet. Romantický příběh o lásce anglické lady k francouzskému korzárovi se odehrává v 18. století. Román líčí rozhodování vdané ženy s dětmi, která se odhodlá k riskantnímu kroku - o... (více v detailu)
Kisch Egon Ervín - TRŽIŠTĚ SENZACÍ
Před 3 dny - Královéhradecký kraj - SBAZAR
Proslulý reportér se uprostřed druhé světové války ve vzpomínkách zatoulal do dob svého mládí a novinářských začátků, prožívaných v rodné Praze. V řadě reportáží-vzpomínek vylíčil rozmanité senzační příběhy ze světa politického, vojenského, novinářského i ... (více v detailu)
Královéhradecký kraj
19
 Kč
Dětské knihy - Malý princ, ...
Před 3 dny - Jihomoravský kraj - SBAZAR
Prodám Dětské knihy v perfektním stavu - Malý princ - cena 150,- - Moje maminka je nejsilnější na sv... (více v detailu)
Jihomoravský kraj
30
 Kč
Patrik Hartl Gazely
Před 1 dny - Královéhradecký kraj - BAZOS
Toto je příběh bouřlivého týdne tří nejlepších kamarádek, které kdysi chodily d... (více v detailu)
Královéhradecký kraj
180
 Kč
Utekl jsem z Osvětimi - Rudolf Vrba
Přidáno včera - Středočeský kraj - BAZOS
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , příběhy , koncentrační tábory , druhá světová válka ( 1939 – 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Hlavní hrdina Walter Rosenberg (Rudolf Vrba) byl při druhém pokusu o útěk za hranice Slovenského štátu transportován do vyhlazovacího tábora v Majdanku a posléze do Osvětimi. Podstatná část knihy je tvořena líčením jeho zážitků a pozorování z táborů. Roku 1944 s jedním ze spol... (více v detailu)
Středočeský kraj
310
 Kč
Eva Ibbotsonová - Strašidlo po telefonu
Přidáno včera - Ústecký kraj - SBAZAR
Zábavný příběh plný strašidel a vzrušení. Díky agentuře Strašidlo po telefonu a jednomu malému nedopatření se tu navzájem střetne svět lidí a svět duchů a prokáže se, že dobro a zlo je vlastní oběma světům. Přesvědčí vás o tom sympatická rodina duchů Wilkinsonových s adoptovanou holčičkou-dušičkou Dodomu, malý Oliver, sirotek a jediný dědic... (více v detailu)
Ústecký kraj
49
 Kč
Dívka v zeleném svetru - Krystyna Chiger , Paisner
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Romány , román , válečné , biografie a memoáry , židé , židovská ghetta , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí , svět očima dítěte , přeživší holokaustu V roce 1943 se život sto padesáti tisíc lvovských Židů pomalu naplňoval. Deportace, vraždění, vystěhování do ghett a čekání na smrt. Skupinka několika z nich se troufale pokusila nalézt úkryt v městském kanalizačním systému. Poslední z této skupinky Krystyna Chigerová vypráví jeden z nejniternějších a nejhrů... (více v detailu)
Středočeský kraj
150
 Kč
Jan Kosek - Létající kanape aneb Vojta na cestách - nová
Přidáno včera - Kraj Vysočina - BAZOS
Prodám zcela novou knihu od Jana Koska. Popis: Hravý veršovaný příběh o chlapci, který procestuje celý svět na k... (více v detailu)
Kraj Vysočina
99
 Kč
Utekl jsem z Osvětimi - Rudolf Vrba
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , biografie a memoáry , příběhy , koncentrační tábory , druhá světová válka ( 1939 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Hlavní hrdina Walter Rosenberg (Rudolf Vrba) byl při druhém pokusu o útěk za hranice Slovenského štátu transportován do vyhlazovacího tábora v Majdanku a posléze do Osvětimi. Podstatná část knihy je tvořena líčením jeho zážitků a pozorování z táborů. Roku 1944 s jedním ze spol... (více v detailu)
Středočeský kraj
310
 Kč
Unger G. F. - westerny
Přidáno včera - Královéhradecký kraj - SBAZAR
Jedná se o napínavé příběhy z Divokého západu z pera klasika westernové literatury. Ocení čtenáři všech věkových kategorií, kteř... (více v detailu)
Královéhradecký kraj
59
 Kč
Krátké prózy - Ján Hoštaj ( rozfoceno 5 snímků )
Přidáno dnes - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha poskytuje průřez tvorbou autora. Mrazivě absurdní prózy inspirované Kafkou či Borgesem zaujmou minimalistickou sevřeností. Kniha shrnuje stěžejní okruhy autorovy tvorby, kterým věnoval nejvíce úsilí, které pro něj byly nejdůležitější. Tak je plánoval vydat, ale nestihl to. Prozaický cyklus Abeceda který je v knize nejrozsáhlejší a jemuž věnoval nejvíc času obsahuje krátké bizarní povídky většinou s tragickým koncem. V oddíle Střepy (Črepy) jsou zařazeny aforismy odkrývající m... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Mauthausen - konečná stanice - Vlastislav Janík
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Literatura faktu , válečné , koncentrační tábory , druhá světová válka ( 1939 1945 ) , přeživší holokaustu , holokaust , holocaust, zločiny nacismu , nacismus Kniha o koncentračním táboře Mauthausen je příběhem o veliké bolesti, o smrti, ale také o obrovské vůli žít. Je o tom, co se skutečně stalo a na co by se nemělo zapomínat. Vyprávění Hanse Maršálka k vydání připravil Vlastislav Janík, rozšířil je a doplnil je o mnoho dalších vzpomínek převážně ... (více v detailu)
Středočeský kraj
270
 Kč
P. Freund - Laura a dobrodružství Aventerry 1. díl
Přidáno včera - Ústecký kraj - SBAZAR
Laura Leandrová, hrdinka tohoto příběhu se narodila třináctý den, třináctého měsíce. Díky tomu má magické schopnosti, kterých musí využít proti boji s Temnotou. V p... (více v detailu)
Ústecký kraj
79
 Kč
Nakoniec príde smrť kniha od: Agatha Christie
Před 1 dny - Hlavní město Praha - SBAZAR
Výborná kniha, příběhy opravdu Agatha psát uměla! Nedokážu posoudit, nakolik byly reálie přesné, ale o to tu nejde, nebyla žádný van Gulik. Závěr knihy byl zajímavý, nejdříve jsem usuzovala, že Esa bude... (více v detailu)
Hlavní město Praha
65
 Kč
Hana - Alena Mornštajnová
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Román , romány , česká literatura , židé , pro ženy , rodinné vztahy , rasová diskriminace , poválečná doba , ženy v 2. světové válce , rozhlasové zpracování , osudy žen , Valmez - Valašské Meziříčí , holokaust , holocaust Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a ... (více v detailu)
Středočeský kraj
200
 Kč
Soudný den - belletrie
Přidáno včera - Jihočeský kraj - SBAZAR
Prodám knihu Soudný den Kam může spět tento svět? Napsal ji Joel Levy a vydalo nakl. Metafora v Praze roku 2007. 1.vydání. Knihu budete číst se zatajeným dechem a ani mrazení v zádech neujdete. Autor knihy se zaměřil na pět základních oblastí, které by mohly zapříčinit celosvětovou katas... (více v detailu)
Jihočeský kraj
Neuvedeno
Tom Becker - Temná strana
Přidáno včera - Ústecký kraj - SBAZAR
Čtrnáctiletý Jonathan Sterling se dostává do víru událostí, které ho zavedou do podivného světa zločinců a vyvrženců, v němž vládnou potomci Jacka Rozparovače. Pomocníkem, průvodcem a přítelem se mu stává nebezpečný vlčí muž, který ho seznamuje s odlišnými pra... (více v detailu)
Ústecký kraj
69
 Kč
Král Šumavy a Druhá světová válka
Před 4 dny - Ústecký kraj - BAZOS
Prodam knihy Král Šumavy a Druhá světová válka zachovalý stav cena za kus 65kc možnost zaslat
Ústecký kraj
65
 Kč
Smrt je mým řemeslem - Robert Merle
Přidáno včera - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha jako nová !!! Světová literatura , romány , válečné , koncentrační tábory , židé , druhá světová válka ( 1939 1945 ) , Osvětim ( koncentrační tábor ) , nacismus , válečné zločiny , nacisté , rozhlasové zpracování , holokaust , holocaust , podle skutečných událostí Román Smrt je mým řemeslem je psychologickou studií "vzorného nacisty" Langa, inspirovanou skutečnou postavou válečného zločince Rudolfa Hösse. Zachycuje takřka deníkovou formou proměnu "obyčejného" člověka ve zvráceného... (více v detailu)
Středočeský kraj
80
 Kč
Lucy Danielsová - Kočka v hrobce
Přidáno včera - Ústecký kraj - SBAZAR
Další dobrodružství, které prožívají Mandy a James ochránci zvířat, jsou skoro strašidelná. Mandy totiž poslední dobou pronásledují děsivé sny, ve kterých vystupuje záhadná přízračná kočka. K tomu se ztratila její kočičí kamarádka... (více v detailu)
Ústecký kraj
49
 Kč
Svatopluk Hrnčíř - Sedm sněhuláků a jiné případy
Přidáno včera - Ústecký kraj - SBAZAR
Zapeklité detektivní příběhy pro začínající detektivy se spoustou záhad, ale také stop, náčrtků či map, které vedou k rozuzlení případů. Pro děti kolem deseti let. V jednotlivých krátkých příbězích budeme svědky všemožných detektivních případů. Ať už se bude řešit případ nalezené peněženky, či krádež vzácného obra... (více v detailu)
Ústecký kraj
69
 Kč
Daphne du Maurier- Únik
Predám knihu Daphne du Maurier- Únik za 25 Kč. Platba na český účet. Romantický příběh o lásce anglické lady k francouzskému korzárovi se odehrává v 18. století. Román líčí rozhodování vdané ženy s dětmi, která se odhodlá k riskantnímu kroku - o... (více v detailu)
25
 Kč
Pro mou smrt kniha od: Quintin Jardine
Před 2 dny - Hlavní město Praha - SBAZAR
V pořadí již devátý detektivní příběh se svérázným Ozem Blackstonem. V Monaku je léto a Oz, nyní mezinárodně uznávaná filmový hvězda, sedí na verandě svého okázalého sídla - jednoho ze tří domů, jež vlastní - a líně pozoruje luxusní jachtu Romana Abramoviče, která právě vjíždí do přístavu. Život už snad ani nemůže být o mnoho lepší... Někdo však ví, kde Oz žije. Jistý autor, který se ze všech sil snaží prosadit, ho umluví, aby za padesát tisíc... (více v detailu)
Hlavní město Praha
50
 Kč
Když hoří člověk - beletrie
Přidáno včera - Jihočeský kraj - SBAZAR
Prodám román z nemocničního prostředí Když hoří člověk. Knihu napsal Petr Čebák a vydalo nakl. NV v Praze roku 1996. 1.vydání. Oddělení popálenin, které je ústředním článkem řetězce událostí v nevelkém městě na Moravě. Nabízí příběh mladěho čl... (více v detailu)
Jihočeský kraj
Neuvedeno
Další nabídky najdete zde: Beletrie