Dr.Richard Feder ŽIDOVSKÉ BESÍDKY 1+2+3 /1912/

Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
Originální v Čechách první osvětové základní dílo židovské poučné vázané knihy o třech svazcích, kultivovaně nadčasově zpracované nejen pro židovskou populaci. Vydal roku 1912 ve svém působišti ctihodný , osvícený a úctu vzbuzující Dr.Richard Feder, představitel našeho židovského etnika působícího státotvorně v česko-německých kruzích na území mj.tehdejší ČSR s důrazem na rozvoj svých kulturních tradic. Díky jeho svědectví je zaznamenáno znemožnění odsunu movité části česko-německých židovských rodin z území ČSR do Anglie v roce 1938, představiteli tamních ve vládních kruzích angažovaných židovských rodin. Tento... (více v detailu)
Hlavní město Praha
7 500
 Kč

Podobné inzeráty

Rudolf Vrba STARÝ ŽIDOVSKÝ STÁT-NÁRODNÍ SEBEOBRANA/1898/
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
Originální první vydání faktografické knihy vydané v roce 1898.Jediná publikace této doby, která díky jejímu autoru Rudolfu Vrbovi zaznamenává mj. statisticky místopisně data ekonomického přínosu osob židovského půvo... (více v detailu)
Hlavní město Praha
6 500
 Kč
Dr.Richard Feder ŽIDÉ a KŘESŤANÉ /1919 Kolín/
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
Originální vlastním nákladem vydaná kniha ctihodného Dr.Richarda Federa v původním bezvadném archivovaném stavu. Shrnuje konkrétním výčtem příkladů zločiny páchané na Židovském národě. V Polském Litevsku byli Židé pod záminkou kontroly zatýkáni a týráni. Poláci Židy a Židovky 9 hodin bičovali a za každou ránu bičem musili zaplatiti 2 ruble. Ve Lvově byli Židé vehnáni do domů a ty byly nad jejich hlavami zapáleny - výsledek, několik set mrtvol. Na Ukrajině bylo v poslední rok války pobito 120000 tisíc Židů a v Rusku Denikinova armáda pobila v srpnu, září, říjnu a v prvých 12 dnech listopadu 1919 167354 Židů z toho 20000 tisíc v Kijevě, 18000 v Žitomíru a Berdyčevu, 19000 v Chersonu .... (více v detailu)
Hlavní město Praha
8 700
 Kč
Dr.Richard Feder Učebnice hebrejštiny Hebräisches Lehrbuch
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
Originální původní prvorepublikové vydání učebnice hebrejského jazyka pro základní výuku vydané v ČSR stát... (více v detailu)
Hlavní město Praha
2 700
 Kč
MEZINÁRODNÍ ŽID 1,2 HENRY FORD /ČSR/ vydáno 1924
Přidáno včera - Hlavní město Praha - BAZOS
MEZINÁRODNÍ ŽID 1,2 autor průmyslník Henry Ford - praktický systémový odpůrce stylu podnikání a získávání finančních prostředků /poskytování finančních prostředků oproti zárukám, vždy na úkor příjemce...../ prezentovaných některými představiteli z převážně se vyčleňujícího židovského etnika, kteří se pr... (více v detailu)
Hlavní město Praha
6 500
 Kč
Kniha Dejiny železníc na území Slovenska
Nabízím na prodej knihu "Dejiny železníc na území Slovenska" (J. Kubáček, 2013, třetí doplněné vydání). Kniha ze sbírky, nepoškozená, čistá, kompletní, kvalitní křídový papír, v... (více v detailu)
625
 Kč
Městské památkové rezervace - vít paloch
Před 4 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Svazek představuje architektonické a výtvarné bohatství 46 městských památkový... (více v detailu)
Hlavní město Praha
90
 Kč
Václav Březan - ŽIVOTY POSLEDNÍCH ROŽMBERKŮ I. a II. DÍL
Před 3 dny - Kraj Vysočina - BAZOS
- I. Život Viléma z Rožmberka - padesátní letopis, to jest poznamenání některých věcí pamětihodných pana Viléma z Rožmberka za padesáte a sedm let zběhlých. - II. - Život Petra Voka z Rožmberka - letopisy osvíceného knížete a pána. Historie rožmberské o panu Petru Vokovi, posledním vladaři domu rožmberského. Z autografů Státní knihovny ČSR v Praze a Státního oblastníh... (více v detailu)
Kraj Vysočina
99
 Kč
České země v éře První republiky (1918-1938) 1+2+3
Před 7 dny - Středočeský kraj - BAZOS
Zdeněk Kárník Všechny 3 díly Stav velmi dobrý Prodej jako komplet
Středočeský kraj
1 500
 Kč
Prezident republiky, 2. aktualizované vydání (Z. Koudelka)
Před 7 dny - Královéhradecký kraj - BAZOS
Lehce použitá, ale stále ve velmi dobrém stavu, rohy jsou lehce zohýbané. Původní cena 480 Kč. Možnost osobní... (více v detailu)
Královéhradecký kraj
149
 Kč
SLOVENSKÉ DEJINY--1939--Matica Slovenská--Dr.František HRUŠO
SLOVENSKÉ DEJINY--1939--Matica Slovenská--Dr.František HRUŠOVSKÝ--pevná väzba--kniha sa predáva tak ako je nafotená--počet strán 454--...ČB fotky a mapy...POPIS:...Prof. PhDr. František Hrušovský (* 17. september 1903, Dolné Lovčice-Lovčice – † 9. september 1956, Cleveland) bol slovenský historik, prvý syntetik slovenských dejín, verejný činiteľ, významný predstaviteľ slovenského exilu. ...Študoval na univerzitách v Prahe, Krakove a na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Počas štúdií sa aktívne zapájal do študentského života na katolíckom internáte Svoradov. O... (více v detailu)
Neuvedeno
VČELAŘSTVÍ - učebnice
Před 12 dny - Liberecký kraj - BAZOS
Prodám knihu VČELAŘSTVÍ. Počet stran 423 text + 13 stran obsah. Institut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství a výživy ČSR v Praze 1987. Uvedený... (více v detailu)
Liberecký kraj
Neuvedeno
E. Heresch: Tajná akta Parvus / Helphand / Helfand / Gelfand
Před 13 dny - Olomoucký kraj - BAZOS
BALÍKOVNA JEN 35 Kč do odvolání! PRODÁM odbornou historickou knihu (jako nová, i s přebalem) velmi detailně a historicky fakticky popisují švýcarské a německé plány na výrobu revoluce v Rusku v roce 1917. Z německého originálu „Geheimakte Parvus. Die gekaufte Revolution“, vydaného nakladatelstvím F.A.Herbig Verlagsbuchhandlung GmbH v Mnichově v roce 2000 přeložil Vladimír Čadský. 368 stran + 8 stran černobílé přílohy. Potvrzuje také agent Körcher, viz čas od 34. minuty videa: https://1url.cz/V1aaS You Tube "Agent Karel Köcher: Mainstreamová média jsou těžce kontrolována zpravodajskými službami". V Olomouci, na Svatém Kopečku, Radíkově, Droždíně, Dolanech, Hlušovicích, Bohuňovicích a Bukovanech cena 120 Kč včetně dopravy. _______________ ►PLÁN PRO RUSKOU REVOLUCI – PRO VŘSR // Rozsáhlý dokument má v originální podobě a ve znění svého autora dvacet stran. Příprava masové politické stávky v Rusku Na jaro je třeba v Rusku připravit politickou stávku pod heslem: Svobodu a mír. Cent... (více v detailu)
Olomoucký kraj
77
 Kč
Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov (VII-XIII)
Predám knihy zo série Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov, vydalo Literárne informačné centrum Bratislava v rokoch 2005-2015. Ide konkrétne o diely : VII A. Turci v Uhorsku I. - 365 strán, rok 2005, ISBN 8089222005 VII B. Turci v Uhorsku II. - 448 strán, rok 2006, ISBN 8089222102 XI A. Slováci po rakúsko-uhorskom vyrovnaní - 400 strán, rok 2012, ISBN 9788081190612 XI B. Slováci v prvej svetovej vojne 1914-1918 - 360 strán, rok 2010, ISBN 9788081190278 XII A. Slováci... (více v detailu)
300
 Kč
Knihy - Taiči, Aikidó a další
Před 17 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Základy Tai-Chi Chi-Kung Tchaj-Ťi Čchi-Kung pro zdraví a bojová umění Jwing-ming Yang, překlad Václav Liška ISBN 80-85349-48-5 100 Kč Taiči Paul H. Crompton ISBN 80-7198-061-7 (váz.) 50 Kč Kniha pěti kruhů Go rin no šo Mijamoto Musaši 250 Kč Aikidó průvodce pro žáky a uč... (více v detailu)
Hlavní město Praha
50
 Kč
Vojta Kyncl / Když u nás maloval Ludvík Kuba
vydavateľstvo: Kruh Hradec Králové rok vydania: 1983 jazyk: český počet strán: 10... (více v detailu)
200
 Kč
Rostliny středomoří - Středozemí Mediterán Flóra
Před 21 dny - Ústecký kraj - BAZOS
Burnie D. 2006. Rostliny Středozemí. Bohatě ilustrovaná (fotografie, barevné kresby) příručka k poznání nejvýznamnějších druhů rostlin, obývajících území kolem Středozemního moře. Více než 500 druhů s detailním popisem, charakteristikou areálu rozšíření, ekologií a dalšími zajímavost... (více v detailu)
Ústecký kraj
320
 Kč
Námořní nákladní přeprava
Před 21 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Autoři: Radek Novák Petr Kolář Publikace přináší komplexní pohled na problematiku námořní nákladní přepravy. Text je rozdělen do třinácti základních kapitol: 1. Termíny, údaje a jednotky používané v námořní dopravě a přepravě 2. Základní členění námořních plavidel 3. Dělení námořní přepravy 4. Liniová námořní přeprava 5. Trampová (charterová) námořní přeprava a Charter Party 6. Financování, nákup a prodej námořních lodí, námořní sazby a trh s námořními pohonnými hmotami 7. Námořní přístavy, průplavy a úžiny 8. Mezinárodní instituce a organizace v námořní přepravě a lodní námořní registry 9. Konosament (Bil... (více v detailu)
Hlavní město Praha
390
 Kč
Ztracená bible ( rozfoceno 6 snímků )
Před 210 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Ztracená bible je čítankou "nekanonických spisů" - svatých písem židů i křesťanů, která do Bible nebyla pojata. Po celá staletí většina těchto často hlubokých a překrásných děl zůstávala neznáma mimo úzký okruh teologů a badatelů. Vynáší pokladnici ztracených posvátných legend, od podmanivých alternativních verzí biblických příběhů přes podivuhodné vize budoucnosti až po živé líčení v Bibli chybějících let Ježíšových. Zasazuje "ztracené" spisy do dobového náboženského, sociálního i politickéh... (více v detailu)
Kraj Vysočina
250
 Kč
Japonská válka 1931 - 1945 Aleš Skřivan
Před 208 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha z pera historika a publicisty Skřivana, je zasvěcena pohnutým událostem nejen v Japonsku, ale i na Dálném východě a v Tichomoří 193145. Po reformách Meidži (1868) Japonsko urychleně vykročilo nejen na cestu modernizace, ale i územní expanze zaměřené především na území Koreje a Číny. Po čínsko-japonské a rusko-japonské válce stanulo mezi světovými velmocemi a jejího postavení se ještě upevnilo v průběhu 1. sv. války, kdy na Dálném východě vzniklo mocenské vakuum. Na... (více v detailu)
Kraj Vysočina
199
 Kč
Další nabídky najdete zde: Naučná literatura