Temné kouty XX st. ( rozfoceno 11 snímků )

Před 198 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Dějiny jsou strhující drama, pokud o nich píše autor literatury faktu, který už mnohokrát prokázal své vypravěčské mistrovství. Je tomu tak i v této jeho nové knize, kde s mnoha pozoruhodnými detaily zobrazuje několik klíčových okamžiků minulého století: nástup hitlerovců k moci, zápolení o naše pohraničí, březnové události v roce 1939, poúnorový úder komunistického režimu proti špičkovým představitelům naší armády. A jak je tohoto autora obvyklé, i tentokrát se tu ve velmi čtivé podobě prom... (více v detailu)
Kraj Vysočina
180
 Kč

Podobné inzeráty

Prodám Přehledné dějiny literatury české z roku 1912
Před 2 dny - Ústecký kraj - BAZOS
Prodám knihu Přehledné dějiny literatury české z roku 1912, autorů Jan a Arne Novákovi, viz foto.
Ústecký kraj
Neuvedeno
Krátké prózy - Ján Hoštaj ( rozfoceno 5 snímků )
Před 5 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha poskytuje průřez tvorbou autora. Mrazivě absurdní prózy inspirované Kafkou či Borgesem zaujmou minimalistickou sevřeností. Kniha shrnuje stěžejní okruhy autorovy tvorby, kterým věnoval nejvíce úsilí, které pro něj byly nejdůležitější. Tak je plánoval vydat, ale nestihl to. Prozaický cyklus Abeceda který je v knize nejrozsáhlejší a jemuž věnoval nejvíc času obsahuje krátké bizarní povídky většinou s tragickým koncem. V oddíle Střepy (Črepy) jsou zařazeny aforismy odkrývající m... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Slavné dopisy, aneb, Pohledy do zákulisí dějin
Před 10 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Úplně nová nečtená kniha, dopisy uspořádal Frank McLynn."Dopisy slavných a mocných nám nabízejí jedinečnou příležitost uvidět některé klíčové události a osobnosti dějin v novém světle. Odráží se v nich charakter jejich pisatelů i doby, ve které byly napsány. Kaž... (více v detailu)
Hlavní město Praha
120
 Kč
Prodám učebnice
Před 12 dny - Olomoucký kraj - BAZOS
Prodám učebnice ČESKÝ JAZYK 2, 3 - Martínková alter.učebnice pro 2 a 3 roč.SŠ - nakl. Trizonia 2. PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY Z ČJ NA STŘ. ŠKOLY-Nakl. Fortuna 3. LITERATURA 2 - Dějiny literatury pro 2.roč. SŠ - Černíková a kol. nakl. Trizonia 4. PÍŠEME PODLE PRAVIDEL ČES.PRAVOPISU (pravopisná cvičení a diktáty pro 2. stupeň ZŠ) 5. MLUVNICKÁ A PRAVOPISNÁ CVIČENÍ k ... (více v detailu)
Olomoucký kraj
50
 Kč
Menší knížka o německých spisovatelích z Čech a Moravy
Před 15 dny - Moravskoslezský kraj - BAZOS
P. Kosatík Přehledné dějiny německy psané literatury vzniklé v českých zemích v 10.-20. století s důrazem na přelom 19. a 20. století. Kniha postupně seznamuje čtenáře s německou literaturou do roku 1848 včetně, s moravskými německými realisty, s novoromantiky, expresionisty, s "pražským německým kruhem" i autory mimopražskými a s osudy německých tvůrců po roc... (více v detailu)
Moravskoslezský kraj
Neuvedeno
Uhličité lázně Teplice n. Bečvou ( rozfoceno 7 x )
Před 14 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Název: Uhličité lázně Teplice n. Bečvou Autor: Antonín Frélich Vazba: brožovaná Tisk: Družstva knihtiskárny v Hranicích Stran: 64 + mapka Kategorie: Sběratelství, Starožitnost, Badatelství, Muzeum, Archiv, Knižní poklady, Klenoty ( staré tisky ) pro fajnšmekry Poznámka: publikaxce není na trhu - mrkněte na internet. Stav: rozfoceno 7 snímků, možnost se přijít podívat osobně nebo ukázat přes skype. Dočtete se např. o: Dějiny lázní Teplické údolí J. H. A. Galaš Pla... (více v detailu)
Kraj Vysočina
360
 Kč
POUTAVÁ KNIHA
Před 19 dny - Olomoucký kraj - BAZOS
Čtení o Národním divadle. Útržky dějin a osudů POUTAVÁ KNIHA O NÁRODNÍM DIVADLE, 380 fotografií. Žánr: Literatura naučná, Historie Vydáno: 1984, Odeon 2. vydání... (více v detailu)
Olomoucký kraj
80
 Kč
Vladimír Prokop - Středoškolská skripta - NOVÉ -Celý KOMPLET
Před 19 dny - Hlavní město Praha - BAZOS
Středoškolská skripta – Vladimír Prokop NOVÉ - Celý KOMPLET!! (11 kusů skript) To nejlepší, co dnešní doba v humanitních oborech nabízí. !! Vhodná investice !! Středoškolská skripta autora Vladimíra Prokopa začala vznikat postupně od roku 1989, kdy bylo třeba co nejpružněji nahradit zpolitizované učebnice humanitních oborů. Jako první byly napsány Kapitoly z dějin výtvarného umění, jež reagovaly na absenci jakéhokoliv studijního materiálu pro výuku výtvarné výchovy na gy... (více v detailu)
Hlavní město Praha
2 200
 Kč
Vladimír Prokop-Středoškolská skripta-NOVÉ-KOMPLET
Před 74 dny - Hlavní město Praha - SBAZAR
Středoškolská skripta Vladimír Prokop NOVÉ - Celý KOMPLET!! (11 kusů skript) To nejlepší, co dnešní doba v humanitních oborech nabízí. !! Vhodná investice !! Středoškolská skripta autora Vladimíra Prokopa začala vznikat postupně od roku 1989, kdy bylo třeba co nejpružněji nahradit zpolitizované učebnice humanitních oborů. Jako první byly napsány Kapitoly z dějin výtvarného umění, jež reagovaly na absenci jakéhokoliv studijního materiálu ... (více v detailu)
Hlavní město Praha
2 200
 Kč
Život naživo - Vladimír Kafka (rozfoceno 3 snímky)
Před 212 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha je naplněna autentickými příběhy lidí, kteří za autorovy přímé účasti prožili smrt zaživa. Zhoubný proces v těle, známý jako rakovina, mnohým z nich umožnil vstát z mrtvých, když předtím překonali sami sebe a povýšili nemoc na dar k rozšíření vlastního smyslu života a vědomí i k prospěchu druhých. Autor otevřeně poukazuje na úskalí a náročnost této cesty, i na neúspěchy, kterým se někdy nelze vyhnout. Přidává vlastní zkušenosti i pochopení smyslu prožitého a ukazuje, jak je možné nemoc, ... (více v detailu)
Kraj Vysočina
250
 Kč
Bod zlomu - Malcolm Gladwell ( rozfoceno 3 x )
Před 220 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Jak je možné, že se některé změny ve společnosti odehrávají neuvěřitelně rychle? Proč v nějakém městě náhle klesne kriminalita? Jak se z nějakého výrobku nebo knihy stane módní hit? Americký novinář Malcolm Gladwell se na takové změny dívá optikou epidemií. Některé změny se šíří společností jako virus, pokud k tomu najdou vhodné prostředí a nositele. V knize nabité pozoruhodnými výsledky psychologických a sociologických výzkumů autor vysvětluje, proč j... (více v detailu)
Kraj Vysočina
380
 Kč
Hovory s porodní bábou ( rozfoceno 5 snímků )
Před 197 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha nabízí pohled na těhotenství a porod prostřednictvím rozhovoru se známou porodní asistentkou Ivanou Konigsmarkovou, která třicet let pomáhá přivést děti na svět. Témata jsou řazena chronologicky od otěhotnění přes těhotenství k porodu a šestinedělí. Porodní asistentka hodnotí kontroverzní problémy dnešních těhotných - genetické testování, přístup medicínský kontra přírodní, epidurální anestezii, rozmáhající se počet porodů císařským řezem Zamýšlí se nad úlohou porodních bab v životě že... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Psychologie podle Védánty ( rozfoceno 3 snímky )
Před 177 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Pojetí transcendování mysli je téměř nepochopitelné zvláště pro osobu pocházející ze západní kulturní tradice, ve které evropští filozofové počínaje starým Řeckem stěží rozlišovali mysl od těla. V našem slovníku se nachází slovo psychologie (snaha o vědecké studium mysli), které má svůj původ v řeckém slově psýché, znamenajícím duše. Ale mysl není duše. Mysl je ve skutečnosti subtilní hmotný odraz duše. Můžeme jej studovat po miliony let a nikdy se ani o krok nepřiblížíme k pravému já.... (více v detailu)
Kraj Vysočina
180
 Kč
Válečné 2 KS ( rozfoceno 8 snímků )
Před 198 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
KUS 150 KČ. 1.) Hitler tváře diktátora Obrazová publikace představující Hitlera tak, jak jej zachytil objektiv H. Hoffmanna - Hitlerova osobního fotografa. Za dobu působení u Hitlera pořídil Hoffmann více než dva a půl milionu snímků. Z těch ovšem nebyla velká většina nikdy publikována, protože to Hitler zakázal a dnes jsou tyto součástí obsáhlého archivu uloženého v mnichovské Bavorské státní knihovně. Žánr: Nacismus, Válečné Rok: 2005 Nakladatel: Otto Stran: 192 Vazba: pevná vázaná Stav: n... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Richard Lví srdce ( rozfoceno 4 snímky )
Před 178 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Richardu I., anglickému králi, bylo čtyřicet dva let, když zemřel. Přesto si jak na křesťanském Západě, tak i v "pohanské" Palestině vydobyl takovou slávu, že se stal legendou již za svého života. jeden z kronikářů po Richardově smrti napsal: "Mnozí byli toho názoru, že s ním byly pohřbeny hrdost a čest západního rytířství". Název:... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Válečné knihy 6 ks. ( rozfoceno 11 snímků )
Před 638 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
1.) Sokolovo 1943 malý encyklopedický slovník - Jiří Fidler Cena 90 kč 2.) Velké špionážní operace: První a druhá světová válka - Karel Pacner Cena 45 kč 3.) Stíhač nad Finskem - Eino Antero Luukkanen Cena 999 kč 4.) Každý, kdo unese oštěp-- první a poslední Mussoliniho vítězství - válka o Habeš 1935-1936 Cena 130 kč 5.) Kočáry pouště - David Eshel Cena 50 kč 6.) Srážka titánů námořní bitvy 2. světové válk... (více v detailu)
Kraj Vysočina
999
 Kč
Zlatý Amonit - M. Horáková ( rozfoceno 5 snímků )
Před 177 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Kniha geoložky Horákové, která bydlí v Třebíči a pracovala na Slovensku, v Turčanském muzeu, je studnicí znalostí kraje kolem Martina, i znalostí hor - Velké + Malé Fatry, kde sbírala horniny pro zakládané muzeum. Nejsou to jen popisky nádherného kraje + historie, a objevování osobností historie ale i současnýho Slovenska. Prolínají se zde osudy autorky: od nástupu 50 let na umístěnku do Martina, s příběhy kolegů... (více v detailu)
Kraj Vysočina
399
 Kč
Válečné knihy 1 + 2 zdarma ( rozfoceno 7 snímků )
Před 200 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
1 + 2 zdarma 1.) Pouta nebes - František Fajtl - 220 kč ( Stav Nová ) Autor líčí příběhy, které sám prožil nebo slyšel od svých bojových druhů. Většina dějů se odehrává ve Francii nebo Anglii a jsou seřazeny do uceleného románového pásma, spojeného základní sestavou hlavních hrdinů. Jejich osudy podává autor s vypravěčským nadáním a humorným nadhledem a snaží se postihnout všechny aspekty života válečných letců - obavy i naděje, statečnost i strach, l... (více v detailu)
Kraj Vysočina
220
 Kč
Gainsborough ( rozfoceno 8 snímků )
Před 402 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Monografie.I když krajinomalba nebyla v té době výnosná ,považoval jí budoucí slavný portrétista po celý život za vlastní umělecké poslání.Uměleckého i společenského úspěchu se Gainsborough dočkal v přímořském Bathu,kde strávil nejdelší část svého života a našel společnost i pro své hudební zájmy.Portrétoval aristokracii,královskou rodinu,umělce,bohaté obchodníky a jejich děti.Jeho malířské umění charakterizuje el... (více v detailu)
Kraj Vysočina
199
 Kč
Velká kavárna Slavia - Karel Holub
Před 317 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Kniha je v dobrém stavu. Dějiny budovy a interiéru kavárny Slavia. Literární svědectví pamětníků a tetralogické stati o významu tohoto místa pro českou kulturu a společenský život. Žánr:... (více v detailu)
Středočeský kraj
399
 Kč
Česká státnost - Machovec ( rozfoceno 6 snímků )
Před 196 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Rozdělení Československa a vyhlášení České republiky znovu vysunulo do popředí otázku o povaze české státnosti a o jejích dějinných proměnách. O její zodpovězení se pokusil význačný český filosof profesor Milan Machovec, který se již od počátku své badatelské činnosti soustředil na zkoumání dějin českého myšlení připomeňme si jen jeho monografie o českém sektářství, o J. Dobrovském a především o T. G. Masarykovi. Za klíčové osobnosti při utváření ideje české státnosti považuje svatého... (více v detailu)
Kraj Vysočina
150
 Kč
Dějiny Jižní Afriky ( rozfoceno 6 snímků )
Před 214 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
První původní české vydání přehledných a čtvrtých dějin Jižní Afriky od počátků přes kolonizaci země a vládu apartheidu až po přijetí demokratické ústavy. Název: Dějiny Jižní Afriky Autor: Otakar Hulec Žánr: Afrika, Apartheid, Jižní Afrika, Historie, Dějiny, Literatura naučná, Historie, Učebnic... (více v detailu)
Kraj Vysočina
280
 Kč
České evropanství ( rozfoceno 4 snímky )
Před 178 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Název: České evropanství české národní dějiny v evropském kontextu = Czech europeanism : the Czech national history in the European context Místo vydání: Praha Rok: 2006 Jazyk: Česky, Anglicky Kategorie: České dějiny, Evropská historie Stran: 125 Rozměr: 21 cm Poznámka : il. (převážně barev.)... (více v detailu)
Kraj Vysočina
390
 Kč
Osamělý car v Kremlu ( rozfoceno 4 snímky )
Před 189 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Název: Osamělý car v Kremlu Boris Jelcin a jeho parta Nakladatel: Orego Autor: Viktor Ivanovič Andrijanov Rok: 1999 Jazyk: česky Místo vydání: Říčany u Prahy Kategorie: Rusko, SSSR, Historie, Politika, Lit. faktu, Učebnice, Badatelství Stran: 1... (více v detailu)
Kraj Vysočina
399
 Kč
150 let hasičů v Pacově ( rozfoceno 13 snímků )
Před 206 dny - Kraj Vysočina - SBAZAR
Název: 150 let dobrovolných hasičů v Pacově Autor: A. Janda, I. Trpáková, P. Šašek, M. Hovorka, F. Dolejš, M.Tušilová Fotografie: Městské muzeum Antonína Sovy - Pacov, Soukromé sbírky členů SDH Pacov, Historické foto ze síně tradic, Zdeněk Klika Korektura: M. Tušilová Grafika: Z. Klika Rok: 2022 Kategorie: Požární ochrana, Sběratelství, SDH, Has... (více v detailu)
Kraj Vysočina
660
 Kč
Další nabídky najdete zde: Naučná literatura